0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Teava PEHD

Ce înseamnă PEHD și care sunt avantajele țevilor din PEHD?

Țevile PEHD, cunoscute și sub numele de țevi din polipropilenă cu densitate ridicată, reprezintă o varianta mai sigură și rezistentă pentru realizarea sistemelor de alimentare cu apă. Așa cum este ușor de intuit, densitatea crescută a fibrelor de polipropilenă aduce un beneficiu substanțial în ceea ce privește rezistența mecanică, rezistența la coroziune și însăși durabilitarea rețelelor de țevi. Un avantaj major este și faptul că țeava neagră PEHD are un preț care reflectă caracteristicile de rezistență, crescând durata de viață a instalației.
Numele țevilor PEHD reprezintă acronimul de la Polietilenă de Înalta Densitate, iar varianta în engleză este HDPE, adică High-Density Polyethylene.

Țevile PEHD se pot folosi pentru apă potabilă?

Țevile PEHD pot fi folosite fără probleme în rețele de alimentare cu apă, având avantajul de a fi realizate dintr-un material non-toxic, cu o rezistență crescută la acțiunea substanțelor chimice agresive, având de asemenea o rezistență crescută la coroziune și de asemenea proprietatea de a nu se dilata ca urmare a ciclurilor repetate de rece-cald. Polietilena este un material care nu eliberează substanțe toxice în apă, iar acest lucru o face recomandată pentru sisteme de alimentare cu apă potabilă.

Întrebări frecvente despre țevile negre PEHD

Care este temperatura maximă la care rezistă țevile PEHD?

Pentru că are o concentrare a fibrelor și în consecință o densitate foarte ridicată, țeava PEHD poate rezistă până la 60-80 de grade, ceea ce înseamnă o rezistență crescută la temperaturi extreme. Acest lucru permite folosirea polietilenei ca țeavă apă pentru sisteme de încălzire, fără grija cedării acestora.

Care sunt variantele și cum aleg corect diametrul țevilor PEHD?

Diametrul țevilor se alege în funcție de specificațiile proiectului de instalații. Pentru fiecare instalație în parte este nevoie de anumite diametre, luând în calcul și dimensiunile zonelor de tracere. Poate fi folosită țeavă PEHD cu următoarele diametre: țeavă PEHD 32, țeavă PEHD 25, țeavă PEHD 50, țeavă PEHD 20, țeavă PEHD 40 sau țeavă PEHD 110.

De ce fitinguri am nevoie pentru unirea țevilor PEHD?

Spre deosebire de alte tipuri de țevi, țevile PEHD necesită fitinguri speciale, cum ar fi fitingurile cu dispunere prin lipire, fitingurile cu compresie sau fitingurile cu inserție metalică.
Teava Hdpe Dimeniuni Mari Opt
Suntem prezenti in toata Romania prin distribuitori si magazine fizice specializate.
Cere o oferta

Our Partners

Anpc SolSolutionare
TE-MA ROMÂNIA S.R.L.
Adresa: Prelungirea Ghencea 65, Bragadiru, jud. Ilfov
RegCom: J40/4075/2000
CUI: RO 12958415
teavainstalatii © 2024 toate drepturile rezervate
cross