0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Teava PPR

Ce înseamnă PPR și care sunt avantajele țevilor PPR

Cunoscute și sub numele de țevi din polipropilenă, țevile PPR sunt o inovație extrem de utilă mai ales pentru domeniul construcțiilor și instalațiilor. Polipropilenă este considerată a fi un material ecologic, care nu dăunează mediului și care poate fi folosit în consecință pentru o multitudine de lucrări de instalații fără a ne pune problema poluării.
Unul dintre avantajele majore pe care le oferă țeavă PPR este cel al rezistenței, deoarece materialul în sine este dur și rezistent, chiar și în cazul ciclurilor repetate rece-cald. De asemenea, un alt avantaj considerabil este faptul că țeava din polipropilenă este foarte rezistentă la coroziune. În plus țevile PPR sunt ușoare și se montează facil, fără a necesită foarte multe piese sau scule.

Cum se compară țevile PPR cu alte tipuri de țevi

O instalație țevi din polipropilenă este o îmbunătățire pe care o poți aduce locuinței, date fiind multiplele avantaje pe care le aduce materialul. Ce este și mai important este faptul că țeava din polipropilenă este compatibilă și cu alte sisteme de alimentare cu apă și alte materiale, astfel că nu vei fi nevoit să faci o schimbare radicală dacă decizi să intervii la un anumit segment al instalației.

Țevi PPR - Utilizare: pot fi utilizate pentru apă potabilă?

Țevile PPR pot fi folosite în siguranță pentru sisteme de alimentare cu apă potabilă, materialul fiind cunoscut pentru faptul că nu permite dezvoltarea bacteriilor și a microbilor.

Întrebări frecvente despre țevile PPR

Care este temperatura maximă la care rezistă țevile PPR?

Temperatura maximă pe care o pot suporta țevile PPR este de circa 95 de grade, fiind deosebit de utile pentru utilizare în cazul sistemelor de încălzire. În cazul sistemelor de alimentare cu apă potabilă, țevile PPR rezistă până la circa 20-30 de grade.

Care sunt variantele și cum aleg corect diametrul țevilor PPR?

Există mai multe tipuri de țevi PPR ce pot fi folosite pentru instalații, iar în acest sens este utilă alegerea în funcție de diametrul țevii. În general proiectantul sistemului de alimentare este cel mai în măsură să recomande folosirea unor diametre de țevi, deoarece acestea pot varia în funcție de utilizare: țeavă PPR 20, țeavă 25 mm, țeavă PPR 32 sau țeavă PPR 50.

Cum se realizează unirea țevilor PPR?

În cazul utilizării fitingurilor din PPR, lipirea se face la cald. Polipropilena se încălzește pentru a putea fi lipită, iar capetele de țeavă din PPR sunt introduse în interiorul fitingurilor, asigurându-se astfel fixarea în urmă răcirii.

Procesul prin care sunt unite țevile PPR este cel de lipire, fiind nevoie de intervenția unor specialiști în acest sens. Este nevoie ca ambele capete ale țevii să fie aduse la o temperatura potrivită prin încălzire, pentru ca ulterior acestea să fie unite sau chiar introduse unul în celălalt. Există mai multe dimensiuni de țevi PPR precum: țeavă PPR 20, țeavă PPR 32, țeavă PPR 50, iar în funcție de diametru se stabilesc și detaliile unirii efective.
Suntem prezenti in toata Romania prin distribuitori si magazine fizice specializate.
Cere o oferta

Our Partners

Anpc SolSolutionare
TE-MA ROMÂNIA S.R.L.
Adresa: Prelungirea Ghencea 65, Bragadiru, jud. Ilfov
RegCom: J40/4075/2000
CUI: RO 12958415
teavainstalatii © 2024 toate drepturile rezervate
cross