0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Unde se foloseste teava PPR?

Polipropilena este un polimer din plastic foarte popular in realizarea instalatiilor termice sau sanitare, in ani recenti. Poate ca ai citit deja despre beneficiile tevilor din polipropilena, in comparatie cu alte materiale, dar te intrebi daca este potrivita pentru tine.

In acest articol, ne-am propus sa aprofundam putin aplicatiile polipropilenei, anume unde se foloseste teava de polipropilena?

Instalatia sanitara de la baie si bucatarie

In primul si-n primul rand vorbim despre sistemele de apa menajera sau potabila din baie si din bucatarie si de ce teava din polipropilena este potrivita pentru acestea. Un mare avantaj al polipropilenei este ca aceasta face fata atat la transportul de apa calda, cat si cel de apa rece. De aceea, polipropilena a devenit alegerea favorita in ani recenti pentru instalatiile sanitare.

Polipropilena poate transporta atat apa calda cat si rece fara a fi afectata de aceasta (nu exista riscul de spargere sau crapare).

Ce ne dorim de la un sistem sanitar care intra, in mod regulat, in contact cu deseuri si substante periculose? Sa fie intr-o stare continua de purificare. Desigur, vrem ca apa cu care spalam vasele sau chiar pe noi sa fie curata si purificata.

PPR fittinguri sunt printre cele mai cautate sisteme de apa purificata din domeniu, mai ales luand in considerare si pretul foarte atractiv. Tot din aceste motive, polipropilena este potrivita si pentru retelele de tevi folosite in agricultura, horticultura, etc.

Instalatia termica (de incalzire prin calorifer)

Un alt aspect esential al locuintei, mai ales in lunile de iarna, este instalatia termica. Pentru aceasta, ne intereseaza un material cu o buna conductivitate termica, desigur, precum si unul cu rezistenta ridicata.

Polipropilena se foloseste adesea si in instalatiile de incalzire din calorifer fix din aceste motive. In primul rand, acest polimer din plastic se bucura de un transfer termic foarte scazut. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa ne facem griji ca se pierde caldura pe drum, atunci cand folosim polipropilena. Desigur, acesta este si unul din motivele principale pentru care PPR-ul este o alegere avantajoasa pentru instalatiile sanitare.

Nu doar atat, dar fittinguri polipropilena rezista foarte bine si sub presiune, un aspect necesar in instalatiile de incalzire. Iar daca sistemul tau termic este conectat la un sistem central, merita mentionat ca acest sistem central trimite in mod regulat substante chimice prin sistemul tau pentru a-l curata. Polipropilena ne ajuta si aici, deoarece poate face fata acestor substante, fara a ne pune problema de coroziune.

Instalatia termica (de incalzire prin pardoseala sau alte mijloace)

Nu in ultimul rand, daca te intereseaza o instalatie termica in podea (din ce in ce mai populara in ultima vreme), polipropilena te poate ajuta si aici.

In primul rand, polipropilena este un material extrem de maleabil, ceea ce ne permite sa montam instalatia in pardoseala fara dificultate. PPR-ul face fata oricarei suprafete si se poate plia pe nevoie specifice ale fiecareia, astfel ca ne permite sa montam sisteme de incalzire in pardoseala, perete, sau tavan.

Instalatia cu aer comprimat

Polipropilena este potrivita si pentru instalatiile pentru transportul aerului comprimat (cum ar fi utilajele cu actionari pneumatice, pistoalele de suflat, etc). De ce? Pentru ca PPR-ul este si un bun conductor de aer si poate face fata la presiuni inalte.

Unde nu se potriveste PPR-ul?

Am vazut, deci, ca putem utiliza tevile PPR in instalatiile termice, atat cele prin radiator, cat si modelele alternative, precum si pentru instalatiile sanitare cu apa calda/rece. Insa exista si locuri unde polipropilena s-ar putea sa nu fie cea mai potrivita. Spre exemplu, pentru instalatiile de gaze, datorita presiunii mari, ar putea fi mai indicat cuprul ca material de baza.

Suntem prezenti in toata Romania prin distribuitori si magazine fizice specializate.
Cere o oferta

Our Partners

Anpc SolSolutionare
TE-MA ROMÂNIA S.R.L.
Adresa: Prelungirea Ghencea 65, Bragadiru, jud. Ilfov
RegCom: J40/4075/2000
CUI: RO 12958415
teavainstalatii © 2024 toate drepturile rezervate
cross